ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκαν 3 ανήλικοι για τα θάνατο του φιλάθλου

Απολογήθηκαν 3 ανήλικοι για τα θάνατο του φιλάθλου
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στο ραντεβού θανάτου στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου Κρήτης που κλείστηκε μεταξύ φιλάθλων αντίπαλων ομάδων.

Στους ανήλικους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αυτοί της χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ συνάντηση μία φορά το μήνα με Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται στο Δικαστήριο κατά τις ώρες που θα αγωνίζονται οι ομάδες τους!

Ο 24χρονος, ένας από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της φρικτής αυτής επίθεσης θανάτου, αναμένεται να κληθεί ενώπιων των ανακριτικών αρχών στο τέλος της διαδικασίας. Ο δεύτερος αυτουργός, ένας 22χρονος, αναζητείται.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δυο τελευταίους είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, θα κληθούν για κατάθεση εκπρόσωποι του ερασιτέχνη ΟΦΗ, η διοίκηση του οποίου έχει παραχωρήσει χώρο, για τη στέγαση του συνδέσμου φιλάθλων στο κεντρικό γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ο συγκεκριμένος χώρος, κατά την αστυνομία, χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συνάντησης των οπαδών του ΟΦΗ, όταν αναχώρησαν και επέστρεψαν από το χώρο της συμπλοκής.