ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με 70.000 ο Δ. Πελέκης

Ελεύθερος με 70.000 ο Δ. Πελέκης
Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ αφέθηκε αργά χθες τη νύχτα, μετά την απολογία του ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης ο οποίος κατηγορείται

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ αφέθηκε αργά χθες τη νύχτα, μετά την απολογία του ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο Δ. Πελέκης ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της μονής, αρνήθηκε ενώπιον της Ειδικής Εφέτη Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού κάθε εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Το ίδιο είχαν πράξει ο γιος του, δικηγόρος Δημήτρης και η κόρη του, συμβολαιογράφος, Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Πελέκης είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ η Αικατερίνη ελεύθερη με καταβολή εγγυοδοσίας επίσης 70.000 ευρώ.

Πλέον για την ολοκλήρωση της ανάκρισης απομένει η λήψη των απολογιών των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Δηλαδή του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου οι οποίοι θα βρεθούν ενώπιων της ανακρίτριας στις 13 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται τέλος ότι όσον αφορά τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων αυτές οδηγήθηκαν στα …αζήτητα καθώς κρίθηκε ότι είναι παραγεγραμμένες. Έτσι, οι πτυχές του σκανδάλου διερευνώνται μόνο από την τακτική δικαιοσύνη και μόνο για τα μη πολιτικά πρόσωπα.