ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ προς έγκριση ο οικισμός των δικαστών

Στο ΣτΕ προς έγκριση ο οικισμός των δικαστών
Το πολεοδομικό σχέδιο της έκτασης που έχει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...

Το πολεοδομικό σχέδιο της έκτασης που έχει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στη θέση Κονταρράδες – Πευκιάς – Κάτω Πευκιάς των Ροβίων του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας κατατέθηκε προς έγκριση, υπό τη μορφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με το σχέδιο Διατάγματος καθορίζονται οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι αθλητισμού και παιδικής χαράς, ο χώρος εκκλησίας και της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, όπως και ο χώρος αντλιοστασίου.

Στον οικισμό των δικαστών επιτρέπεται μόνο η κατασκευή κατοικιών, όπως και οι άλλες αναγκαίες κατασκευές για τη λειτουργία του οικισμού (βιολογικός καθαρισμός κ.λπ.). Το ελάχιστο όριο εμβαδού των οικοπέδων καθορίζεται στα 400 μέτρα, με μέγιστο ποσοστό κάλυψης το 50% της επιφάνειάς των και με συντελεστή δόμησης 0,3. Επίσης, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κατοικιών καθορίζεται στα 7,50 μέτρα με προσαύξηση 1,5 μέτρου για την κατασκευή στέγης η οποία είναι υποχρεωτική τουλάχιστον στο 70% της κάλυψης του κτιρίου.

Ακόμη, προβλέπεται η κατασκευή εκκλησίας 100 τ.μ. με μέγιστο ύψος 7,50 μέτρα, ενώ στους χώρους αθλητισμού δεν επιτρέπεται η δόμηση. Απαγορεύεται η κατασκευή κτιρίων με πυλωτή, ενώ το ύψος των περιφράξεων δεν μπορούν να ξεπερνούν το ένα μέτρο και οι σοβάδες τους θα χρωματίζονται με λευκό χρώμα ή σε γήινες αποχρώσεις του, εκτός εάν είναι από εμφανή πέτρα.

Οι εξωτερικοί τοίχοι των κατοικιών θα είναι λευκού χρώματος ή άλλης γήινης απόχρωσης, ενώ τα κουφώματα θα κατασκευάζονται ή από ξύλο ή σίδηρο ή βαμμένο αλουμίνιο.