ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός τρένου: Αυτός είναι ο λόγος της τραγωδίας

Εκτροχιασμός τρένου: Αυτός είναι ο λόγος της τραγωδίας

Τεχνικοί και εμπειρογνώμονες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί (14/5) στο σημείο της τραγωδίας, πραγματοποιήσαν την πρώτη συλλογή στοιχειών που θα ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος

Από τις πρώτες κινήσεις τους ήταν να αποσπάσουν τον ταχογράφο του τρένου ο οποίος θα δείξει την πραγματική ταχύτητα που είχε το τρένο λίγα δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση του με το διώροφο σπίτι. Ο συγκεκριμένος τύπος της αμαξοστοιχίας σύμφωνα με πληροφορείς διαθέτει σε δυο σημεία ταχογράφους , έναν μπροστά στην μηχανή και έναν δεύτερο στην άλλη μηχανή που είχε το πίσω μέρος.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας , διαπιστώσαν πως το βασικότερο αίτιο ,απο τα πρώτα ευρήματα που έχουν στην διάθεση τους που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστυχήμα ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός. «Όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινο λάθος, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας θα έχουμε καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα για τα αίτια» μας επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, δήλωσε πώς μέχρι την Παρασκευή (19/05) θα βγει το τελικό πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις