ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεχειλίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους εν μέσω κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεχειλίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους εν μέσω κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους έφεραν τη συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα απορρίμματα άρχισαν να παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες ανάλογη αναμένεται να είναι η κατάσταση σε όλες τις γειτονιές.

Για «δύσκολη κατάσταση» και για μια πόλη που θα «πνιγεί στο σκουπίδι» κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. «Δυσκολεύει η κατάσταση, καθώς για δεύτερη μέρα δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή. Τα απορριμματοφόρα μένουν στα αμαξοστάσια και η πόλη θα πνιγεί στα σκουπίδια», υποστήριξε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ψαρράς.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους κάδους απορριμμάτων και τους κάδους ανακύκλωσης να είναι γεμάτοι από σκουπίδια. Οι δήμαρχοι απευθύνουν έκκληση στους δημότες να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πορεία διαμαρτυρίας των συμβασιούχων

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δια μέσου κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΥΜΑ-Θ, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

«Ο αγώνας μας θα μετατραπεί σε αγώνα διαρκείας. Θα είναι πολύμορφος και έντονος. Θα είμαστε μπροστά τους. Θα τους γίνουμε εφιάλτης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει τη δουλειά μέσα από τα χέρια μας», υποστήριξε η κ.Εξαδαχτύλου.

Δείτε ΕΔΩ τα επεισόδια κατά την πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Αθήνα

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων