ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Παραλύουν οι Συγκοινωνίες

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Παραλύουν οι Συγκοινωνίες
Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται να προκληθεί σήμερα...

Επί ποδός μάχης βρίσκονται Συνδικάτα και εργαζόμενοι που αντιδρούν στα νέα επώδυνα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική.

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται να προκληθεί σήμερα. Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα υποστεί το επιβατικό κοινό, καθώς θα ακινητοποιηθούν (Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Προαστιακός και ο ΟΣΕ).

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 05:00 τα ξημερώματα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία. Λόγω της στάσης θα γίνουν τροποποιήσεις στις πτήσεις.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, μαζί με φοιτητές, θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σε τετράωρη στάση εργασίας καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ (11.30 - λήξη ωραρίου), διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.