ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκή με τραυματισμούς στον καταυλισμό μεταναστών στη Σούδα (pics)

Συμπλοκή με τραυματισμούς στον καταυλισμό μεταναστών στη Σούδα (pics)

Αιματηρή συμπλοκή, με θύματα δύο μετανάστες από το Ιράν, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/9) στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το σύνολο των μονάδων ΜΑΤ και ΥΑΤ στο νησί, υπό τον φόβο της γενίκευσης των επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο «Πολίτης της Χίου», το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας Ιρακινός προκάλεσε έναν ομοεθνή του, για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να «βγουν» μαχαίρια και να τραυματιστούν και οι δύο. Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη ομοεθνής τους, ο οποίος συνελήφθη άμεσα και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με την αστυνομία, όταν πάρουν εξιτήριο πρόκειται να συλληφθούν.

Στον καταυλισμό της Σούδας φιλοξενούνται μόνο άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που δεν δικαιούνται άσυλο αλλά εξαιτίας των διαδικασιών δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις