ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Διεκόπη η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα»
Για τις 24 Οκτωβρίου διέκοψε η δίκη των κατηγορουμένων...

Για τις 24 Οκτωβρίου διέκοψε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμέτοχη στον «Επαναστατικό Αγώνα», η οποία διεξάγεται για λόγους ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κάτσενου, ο οποίος παραδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή στις Αρχές, να μελετήσουν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας.

Ωστόσο μέχρι τις 24 Οκτώβρη οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που βρίσκονται προφυλακισμένοι θα έχουν αποφυλακιστεί, καθώς στις 10 του μηνός λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησής τους (18 μήνες) που προβλέπει ο νόμος.

Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη των ενεργειών του «Επαναστατικού Αγώνα».

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σωρεία επιθέσεων με σημαντικότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην Αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας στις 5 Ιανουαρίου 2009 που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη.