ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε την Πέμπτη (28/12/2017)οδημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος, έπειτα από καρδιολογικές και πνευμονολογικές επιπλοκές.

Ο Λεωνίδας Ζενάκος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932, ενώ ακολούθησε σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1956 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας υπάρξει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως και Αναπληρωτής Διευθυντής της εφημερίδας.

Σπουδαίος φιλόλογος, ο Ζενάκος υπήρξε επίσης έξοχος μεταφραστής και ποιητής. Ανάμεσα στα έργα που έχει μεταφράσει ανήκουν τα «Ηροδότου ιστορίαι» του Ηρόδοτου (Εκδόσεις Γκοβόστη), «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (Σχολή Μωραΐτη, Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας) και «Η αρχαία ελληνική τραγωδία» του Φράνσις Μακ Ντόναλντ Κόρνφορντ (Παπαδήμας Δημ.Ν).

Μετέφρασε αρχαίο δράμα για παραστάσεις του Θεάτρου Κουν, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

Η σύζυγος του Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε δημοσιογράφος στο «Βήμα», όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.