Παραλύουν οι συγκοινωνίες – Χειρόφρενο και τα ταξί

Newsroom Newsroom

Παραλύουν οι συγκοινωνίες – Χειρόφρενο και τα ταξί

Ταλαιπωρίας συνέχεια και σήμερα για το επιβατικό κοινό που δοκιμάζεται στους δρόμους της Αθήνας. Απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και μπλόκα σε δρόμους, συνθέτουν το απεργιακό σκηνικό.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς χειρόφρενο τραβούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του προαστιακού, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, ενώ χειρόφρενο τραβούν σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που φαίνεται πως δημιουργούν κοινό μέτωπο με τους ταξιτζήδες.

Το χάσμα μεταξύ των αυτοκινητιστών και υπουργού Μεταφορών βαθαίνει συνεχώς και καμία από τις δύο πλευρές δεν κάνει βήμα πίσω.

Συνεργάτες του υπουργού Μεταφορών επισημαίνουν ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μια βασική διαρθρωτική αλλαγή που είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση.

Από την άλλη οι αυτοκινητιστές δηλώνουν διατεθειμένοι να μην υποχωρήσουν και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Επίσης, από σήμερα και για τις επόμενες 10 ημέρες απεργούν οι τελωνειακοί, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία προϊόντων τα επόμενα 24ωρα.

Εξάλλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν την διεύρυνση της 24ωρης απεργίας στις 19 του μήνα μετατρέποντας την σε 48ωρη για 19 και 20 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved