ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: 87 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Φωτιά Μάτι: 87 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Φωτιά Αττική: Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική τη Δευτέρα (23/07) - Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, Νίκο Καρακούκη, το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές σε 86 σορούς - Κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» ένας 62χρονος εγκαυματίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 87 - Αγωνία και βουβός πόνος έξω από το Νεκροτομείο Αθηνών

Λίγο μετά τις 15:00 έγινε γνωστό ότι κατέληξε - σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- ένας 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά ανέρχεται σε 87.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, την ολοκλήρωση των νεκροτομών στις 86 σορούς που μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επι των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Καρακούκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί ήταν 84.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

fwtia attikh 10

Αλέξης Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

«Σας κάλεσα εδώ για να αναλάβω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία και σας καλώ να πράξετε το ίδιο, γιατί είναι αυτονόητο για την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας. Δεν το κάναμε ποτέ μέχρι τώρα, δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα. Δεν θα διαιωνίσουμε λάθη και συμπεριφορές που ζήσαμε στο παρελθόν». Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση την Παρασκευή (27/07/2018) ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική με τους 87 νεκρούς.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την εισαγωγική δήλωση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιου

«Οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί»

Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος τόνισε ότι «οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί». «Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα», ανέφερε για να συνεχίσει, «κάποιοι είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

Ερευνών συνέχεια

fwtia attikh 4

Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται η αγωνία συγγενών και φίλων που για πέμπτη μέρα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζουν να ψάχνουν αγνοούμενους στην καμένη περιοχή αλλά και στη θάλασσα.

fwtia attikh 4
fwtia attikh 4
agnooumenoi1
didyma mati
fwtia 13xronos3

Στο μεταξύ συνεχίζεται το αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων, για τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση – οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με «Τα Νέα» κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 –, με τους συγγενείς να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

Οι εκκλήσεις των συγγενών

Μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τα social media οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις προς τις Αρχές για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η μαρτυρία για την εξαφάνιση των δίδυμων κοριτσιών

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η χώρα τις έρευνες για την εξαφάνιση των δίδυμων κοριτσιών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε την ανατολική Αττική, τη Δευτέρα (23/07).

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο εννιάχρονων αδελφών, συμμετέχει και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Γιώργος Τσούκαλης, στον οποίο ενέθεσε η οικογένεια Φιλιπποπούλου την υπόθεση εξαφάνισής τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει εκδοθεί Ambert Alert.

Δείτε στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Γιώργου Τσούκαλη

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, στην πορεία της έρευνάς του, έχει προκύψει ένα νέο στοιχείο καθώς μια γυναίκα έχει δηλώσει ότι είδε τα κορίτσια στη θάλασσα, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

Το θρίλερ της εξαφάνισης του 13χρονου Δημήτρη

Ο πατέρας του αγοριού που βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική τη Δευτέρα (23/07), υποστήριξε ότι αναγνώρισε το παιδί του, αλλά και τη γιαγιά του, σε φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Τα ίχνη του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι, όπου βρισκόταν με τον θείο του, τον παππού και την γιαγιά του. Ο πατέρας του υποστηρίζει τώρα ότι αναγνώρισε το παιδί του, αλλά και τη γιαγιά του, σε φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ο πατέρας του μικρού Δημήτρη απηύθυνε έκκληση στον άνθρωπο που έβγαλε τις φωτογραφίες, ενώ παράλληλα έλαβε πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο 13χρονος Δημήτρης εθεάθη με την γιαγιά του να περιμένουν ένα αλιευτικό σκάφος για να τους σώσει.

Ωστόσο, τόσο ο μικρός Δημήτρης, όσο και η γιαγιά του, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από το βράδυ της «μαύρης» Δευτέρας και η αγωνία της οικογένειάς τους χτυπάει «κόκκινο».

Ανείπωτη τραγωδία για πυροσβέστη

Η αποκάλυψη ότι το πρώτο θύμα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά, ένα μόλις 6 μηνών βρέφος, ήταν παιδί πυροσβέστη, ο οποίος επιχειρούσε εκείνες τις ώρες στα πύρινα μέτωπα, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής (27/07).

Παράλληλα, η μητέρα του βρέφους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καθώς μαζί με το παιδί της εντοπίστηκαν στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ταυτοποιήθηκε η σορός του Δημήτρη Τουρναβίτη από τον αδελφό του Κώστα, ο οποίος κλήθηκε στο νεκροτομείο.

Πρόκειται για τον σύζυγο της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Μάτι: Το νέο στοιχείο στην αγωνιώδη έρευνα για τα δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται

Φωτιές Αττική: Θρίλερ με τον 13χρονο Δημήτρη - Τον αναγνώρισε ο πατέρας του σε φωτογραφίες (pic)