ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ χωρίς τέλος για τους δεκάδες αγνοούμενους των φονικών πυρκαγιών

Θρίλερ χωρίς τέλος για τους δεκάδες αγνοούμενους των φονικών πυρκαγιών

Φωτιά Αττική: Κορυφώνεται η αγωνία συγγενών και φίλων που για πέμπτη μέρα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζουν να ψάχνουν αγνοούμενους στην καμένη περιοχή αλλά και στη θάλασσα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 - Συγγενείς και φίλοι αναζητούν για 5η ημέρα τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Στο μεταξύ συνεχίζεται το αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων, για τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση – οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με Τα Νέα κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 –, με τους συγγενείς να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

4513932

Οι εκκλήσεις των συγγενών

Μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τα social media οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις προς τις Αρχές για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Οι ελπίδες βέβαια όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται. Στην ειδική ανοιχτή βάση δεδομένων που έχει ανέβει στο Διαδίκτυο από την Τρίτη παραμένουν οι φωτογραφίες 28 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και των 9χρονων διδύμων, τα οποία εναγωνίως αναζητούν οι γονείς τους.
Πλέον, οι έρευνες στρέφονται και προς τη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. Την Πέμπτη 12 σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» πραγματοποίησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από το Μάτι έως και τη Μακρόνησο.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι συγγενείς, οι οποίοι με όσο κουράγιο τούς έχει απομείνει έχουν ξεκινήσει δικές τους έρευνες στην περιοχή, με την ελπίδα να βρουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τους αποκαλύψει την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Είναι ενδεικτικό πως εθελοντές δύτες βρίσκουν προσωπικά αντικείμενα όσων το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας κατέφυγαν στη θάλασσα, προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση.

Δραματικές ώρες για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Τα μάτια των συγγενών που ψάχνουν εναγωνίως τα δικά τους άτομα είναι κατακκόκινα από το κλάμα, η φωνή τους τρέμει και οι περισσότεροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τον εαυτό τους. Στους καταλόγους των «τυχερών» που διασώθηκαν από την πύρινη κόλαση χάρη στην άμεση κινητοποίηση πλωτών μέσω συγκαταλέγονται συνολικά 702 άτομα.

Όσοι αναζητούν τους δικούς φίλους και συγενείς των οποίων έχασαν τα ίχνη μετά την τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/ που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης (24/7). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

agnooumenoi1

Το Newsbomb.gr σας δίνει όλες τις φωτογραφίες και τα στοιχεία. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για αυτά τα πρόσωπα να επικοινωνεί άμεσα με την Πυροσβεστική στο 199 και με την Αστυνομία στο 100.

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του 13χρονου Δημήτρη - Αρίστου Αλεξόπουλου τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το απόγευμα της Δευτέρας όταν το Μάτιχτυπήθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

586690 6e7f096d06 af3b8ab51889733d

Το ανήλικο αγόρι βρισκόταν στην περιοχή μαζί με τον θείο του, τον παππού και την γιαγιά του και είχε την τελευταία επικοινωνία με την μητέρα του στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τους γείτονες ο 13χρονος εγκατέλειψε την περιοχή με το αυτοκίνητο του θείου το οποίο εντοπίστηκε άθικτο στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Αγωνία για την τύχη της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη

1 61

Στιγμές αγωνίας ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι της γνωστής ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, καθώς τα ίχνη της χάθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μαζί της αγνοείται και ο σύζυγός της, Δημήτρης Τουρβανίτης.

H ηθοποιός μαζί με τον σύζυγο της Δημήτρη Τουρναβίτη, αθλητή αλιείας του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας βρίσκονταν στο εξοχικό τους την ημέρα της τραγωδίας και την Πέμπτη θα έφευγαν για διακοπές στην Άνδρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το boatfishing.gr.

«Ψάχνω την μαμά μου, χάθηκε στο Μάτι»

NELI

Η κόρη της αγνοούμενη, Ιωάννα Καρακουλάκη αναζητεί εναγωνίως τη μητέρα της, Αθηνά Καραλή 48 ετών.

Όπως είπε η Ιωάννα Καρακουλάκη η μητέρα της έφυγε από το σπίτι της για να σωθεί από τη φωτιά και πήγε στη θάλασσα. Τηλεφώνησε στο κινητό της και το σήκωσε κάποιος άλλος που της είπε ότι είναι μαζί του αλλά τραυματισμένη. Η τελευταία φορά επικοινώνησε μαζί της στις 9.06 το βράδυ της Δευτέρας.

Αγωνιώδης έκκληση για τα δύο κοριτσάκια, τον παππού και τη γιαγιά τους

Την ίδια ώρα δραματική έκκληση μιας γυναίκας για τον εντοπισμό των δύο παιδιών της και των παππούδων τους που βρίσκονταν στη Ραφήνα κατά την ώρα της φωτιάς.

Μέσω Facebook η κυρία Μαρία Μεγαγιάννη ζητά από οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για τους ανθρώπους της να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Αγνοούνται στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με την Eleni Filippopoulou. Σας παρακαλώ πολύ! SOS τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955191144 Ελένη Φιλιπποπούλου», έγραψε η κυρία Μεγαγιάνη.

p1 copy

Μιχάλης Πολυπόρτης

Έκκληση για τον εντοπισμό του θείου του κάνει και ο παραγωγός του Star, Ηλίας Φλωριώτης, ο οποίος έζησε την κόλαση της φωτιάς.

Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Μιχάλης Πολυπόρτης και χάθηκε από τους συγγενείς του την ώρα της μεγάλης φωτιάς.

a4

Πόπη Σιαπκαρά

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στα Social Media και για την Πόπη Σιαπκαρά. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στην περιοχή Μάτι όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά.

a3

«Αγνοείται ο αδερφός μου»

Πληροφορίες για τον αδερφό του που αγνοείται από χθες στη φωτιά στο Μάτι ζητά και ο Αντώνης Κάκαρης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

«Αγνοείται ο αδερφός μου από εχθές στη φωτιά στο ματι, αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία ας βοηθήσει», έγραψε o κ. Κάκαρης.

aa6

Παναγιώτης Χαμηλοθώρης

Τη δική της έκκληση για τον αδερφό της, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη απευθύνει μέσω facebook η Κατερίνα Χαμηλοθώρη, που ζητά να μάθει πληροφορίες για όσους τον έχουν δει ή ξέρουν κάτι.

«Αυτός εδώ είναι ο αδερφός μου και αγνοείται στην πυρκαγιά στο Μάτι παραπάνω από ένα 24ωρο! Όποιος τον έχει δει ή ξέρει κάτι, παρακαλώ να μας ενημερώσει! Κοινοποιήστε το για να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι! Ευχαριστώ…», έγραψε η κυρία Χαμηλοθώρη.

a7

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ