ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο στο Bowling του Πειραιά

Λουκέτο στο Bowling  του Πειραιά

Τέλος εποχής για το Bowling στον Προφήτη Ηλία μετά από 39 χρόνια. Το ιστορικό κατάστημα που ήταν το πρώτο στην Ελλάδα και βρισκόταν στην περιοχή από το 1972, έβαλε ξαφνικά «λουκέτο» στα μέσα Οκτωβρίου, βγάζοντας στην ανεργία 17 εργαζόμενους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου, με ερώτησή τους στη βουλή ανέφεραν ότι «οι εργαζόμενοι είχαν να πληρωθούν πριν από το καλοκαίρι και δεν έχουν πληρωθεί άδειες, δώρα και επιδόματα για τουλάχιστον δύο χρόνια». Οι δύο βουλευτίνες ρωτούν τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη εάν θα πάρει μέτρα για να πληρωθούν τα οφειλόμενα, αλλά και εάν θα λάβουν το επίδομα ανεργίας όλοι οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο Κανάλι 1 δήλωσε ότι με προσωπική του εντολή, η σημερινή επιχειρηματική εκμετάλλευση του Bowling τέθηκε υπό έξωση, καθώς δεν πλήρωνε τα ενοίκια στο δήμο, ενώ είχε και πολύ χαμηλό μίσθωμα. «Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Για εμάς, η δημοτική περιουσία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την όποια ατομική μας περιουσία. Γι’ αυτό την αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό», τόνισε ο δήμαρχος και προσέθεσε ότι τις επόμενες ημέρες το Bowling θα βγει σε ανοιχτή πλειοδοσία προκειμένου να αξιοποιηθεί. Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε επίσης ότι ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει μαζί στην πλειοδοσία και την κατασκευή διώροφου υπόγειου γκαράζ στην περιοχή, ενώ προβλέπεται να αξιοποιηθεί και ο περιβάλλων χώρος.