ΕΛΛΑΔΑ

Το Πολυτεχνείο θα περιφρουρηθεί από την κοινότητά του

Το Πολυτεχνείο θα περιφρουρηθεί από την κοινότητά του

Επτακόσια περίπου μέλη της φοιτητικής κοινότητας σε εθελοντική βάση θα βρίσκονται στον χώρο του Ιδρύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου των εκδηλώσεων, που άρχισαν σήμερα το πρωί.


Το παραπάνω τόνισε η αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Τ. Μοροπούλου, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.

Η περιφρούρηση του Ιδρύματος από την ίδια την κοινότητά του, πρόσθεσε η κ. Μοροπούλου, θα γίνει έτσι ώστε «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου να βρουν την έκφραση, που τους ταιριάζει». Επιπλέον συμπλήρωσε ότι «η προάσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όχι των νόμων, αλλά πολιτική βούληση» και έκανε γνωστό ότι καθημερινά οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν 9 το βράδυ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες φοιτητικών παρατάξεων να αποκλείσουν από τις εκδηλώσεις άλλες παρατάξεις με επιχείρημα ότι τα κόμματα, από τα οποία προέρχονται, είναι «μνημονιακά», απάντησε: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας ιδέας. Το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", βγήκε από την σύνθεση διαφορετικών ιδεών».

Σε ότι αφορά τη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία έχει στα χέρια της εδώ και χρόνια η ίδια φοιτητική παράταξη (της ΠΑΣΠ), η κ. Μοροπούλου τόνισε ότι η «σημαία του Πολυτεχνείου ανήκει στη νέα γενιά και όχι σε κάποια παράταξη».