ΕΛΛΑΔΑ

Εσωτερικό «βραχυκύκλωμα» στη ΓΕΝΟΠ

Εσωτερικό «βραχυκύκλωμα» στη ΓΕΝΟΠ

«Βραχυκύκλωμα» έχουν προκαλέσει στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ οι περικοπές αποδοχών που προβλέπει η νομοθεσία, με τελικό στόχο το μέσο κατά κεφαλήν κόστος να μειωθεί κατά 35 % σε σχέση με το 2009.

Ανοιχτή επιστολή προς τη ΓΕΝΟΠ απηύθυνε σήμερα το σωματείο «Σπάρτακος» των εργαζομένων σε Πτολεμαΐδα - Φλώρινα επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ενημέρωση των σωματείων για τις περικοπές.

Ο «Σπάρτακος» υποστηρίζει ότι η πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης επιβαρύνει με μεγαλύτερες μειώσεις μισθών τους εργαζόμενους στα ενεργειακά κέντρα (ορυχεία και σταθμούς παραγωγής) και για το λόγο αυτό προχώρησε σήμερα σε δίωρη συμβολική κατάληψη των πύργων ελέγχου των ορυχείων στην Πτολεμαΐδα.

Το ΔΣ του σωματείου πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τη διοίκηση της ΔΕΗ ενώ επαναφέρει την πρόταση για σύγκλιση της επιτροπής των ενεργειακών κέντρων «προκειμένου να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε τα όσα προβλέπονται για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις, από την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου».