ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2018: Σε επιφυλακή η Αστυνομία για τον εορτασμό της επετείου

Πολυτεχνείο 2018: Σε επιφυλακή η Αστυνομία για τον εορτασμό της επετείου

Στο «κόκκινο» είναι από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, 48 ώρες πριν τεθούν σε εφαρμογή τα αυστηρά μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

«Μπαρούτι μυρίζει» η ατμόσφαιρα μετά τη συνεχή στοχοποίηση αστυνομικών, αλλά και τα τελευταία περιστατικά με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν στο Πρωτοδικείο.

Σχεδόν κάθε βράδυ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί κάνουν ελέγχους σε τμήματα και σκοπιές σημειώνει το CNN Greece, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος μαζί με τους αντιστράτηγους που βρίσκονται στην ηγεσία του Σώματος πήγαν αιφνιδιαστικά χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ήδη έχουν δοθεί εντολές να μετακινηθούν από τα αστυνομικά τμήματα όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα, ενώ οι συσκέψεις που γίνονται επικεντρώνονται στις σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.

Για την παραμονή αλλά και την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές να φυλαχτούν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και όλα τα κυβερνητικά κτήρια.

Πάντως υπάρχουν περίπου 30 άτομα αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείεται με τις ομάδες τους να θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια κυρίως όμως στην περιοχή των Εξαρχείων με το γνωστό κρυφτό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το CNN Greece.

Οι φόβοι των αστυνομικών έχουν να κάνουν και με κτήρια που είναι σε κατάληψη στα Εξάρχεια και οι Αρχές δεν μπορούν να έχουν εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί και πώς θα χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένοι χώροι σε περίπτωση επεισοδίων.

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει διακριτικά ο έλεγχος σε φρεάτια και ειδικές «καβάντζες» στην περιοχή των Εξαρχείων για κρυμμένες μολότοφ καθώς ακόμα και πέρσι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει έτοιμες μολότοφ.

Το κυριότερο είναι για τους αστυνομικούς να ακολουθούν τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων που θα έχει το γενικό συντονισμό ενώ υψηλόβαθμα στελέχη θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα για να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης:

Η Κύπρια ευρωβουλευτής που ξεγύμνωσε το Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στη Μόρια (pics+vid)