ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Στο τμήμα ρατσιστικής βίας η υπόθεση της κατάληψης ενάντια στον 12χρονο μαθητή

Καλαμαριά: Στο τμήμα ρατσιστικής βίας η υπόθεση της κατάληψης ενάντια στον 12χρονο μαθητή
Οι συμμαθητές του ήθελαν την απομάκρυνση του από το σχολείο
eurokinissi

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση 15μελούς για κατάληψη σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη ώστε να απομακρυνθεί συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες  -Τι λέει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση μαθητών σε σχολείο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, να προχωρήσουν σε κατάληψη, με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση ενός συμμαθητή τους.

Πρόκειται για έναν 12χρονο που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καθορίσει με την σειρά της τον τρόπο παρέμβασής της.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τα μαθήματά τους την περασμένη Παρασκευή (01/02) κατηγορώντας τον 12χρονο για πρόκληση φθορών και σωματική βία. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν αναρτήσει ένα χαρτί στην καγκελόπορτα του σχολείου, στο οποίο κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν τις αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία».

Τα αιτήματα της κατάληψης που ανάρτησε το 15μελες συμβούλιοmakthes.gr

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας», υποστηρίζει ο πατέρας του 12χρονου μαθητή, εκφράζοντας τους φόβους του για το στιγματισμό ενός ανήλικου παιδιού σε μια ολόκληρη περιοχή.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς τέτοιες αναρτήσεις σε βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα. Οταν ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσα εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε το μαθητή. Θα ερευνήσουμε το περιστατικό και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Eκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης και προανήγγειλε συνάντηση αρμόδιων φορέων για να βρεθεί λύση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Την υπόθεση θα εξετάσει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου, ο οποίος έχει καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», που επιβεβαιώνει τη γενετική παρέκκλιση του παιδιού του.

Πηγές: «Ελεύθερος Τύπος», «Μακεδονία», «Έθνος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία

Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοινώθηκε και επίσημα η πληρωμή

Σχετικές ειδήσεις