ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού: «Θα το έκανα ξανά για τα παιδιά μου»

Συγκλονίζει η μητέρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού: «Θα το έκανα ξανά για τα παιδιά μου»
PIXABAY

«Στις 6 Μαρτίου ή θα πάω στη δουλειά μου ή θα μπω στη φυλακή».

Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη, βρίσκεται μια πολύτεκνη μητέρα, καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, γιατί πλαστογράφησε στο απολυτήριο δημοτικού την ημερομηνία, προκειμένου να «ζήσει» τα παιδιά της, όπως εξηγεί.

Το Δικαστήριο πρωτοδίκως έκρινε ένοχη την 50χρονη μητέρα δεκατριών παιδιών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Τότε, η καθαρίστρια δεν παρουσιάστηκε στο εδώλιο λόγω προβλημάτων υγείας και είχε κάνει αίτημα για αναβολή όμως το Δικαστήριο το απέρριψε και πραγματοποιήθηκε η δίκη ερήμην της κατηγορουμένης. Η πρωτόδικη ποινή, λόγω ασκήσεως εφέσεως, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής. Η έφεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί τις 5 Μαρτίου στα Ιωάννινα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η πολύτεκνη μητέρα, ζει με την οικογένεια της στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας. Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες με 10 παιδιά στην οικογένεια το 2001, την ανάγκασαν να πλαστογραφήσει την ημερομηνία του απολυτηρίου Δημοτικού, ώστε να κάνει αίτημα πρόσληψης για καθαρίστρια. Η Δ.Κ., αναφέρει πως το 2015 δέχτηκε κλήση από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για την πλαστογραφία του απολυτηρίου.

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Φοβόμουν για τις κόρες μου, για τα αγόρια μήπως μπλέξουν… έπρεπε να δουλέψω. Τελείωσα το Δημοτικό το σχολικό έτος 1979-1980 και εγώ το άλλαξα σε 1980-1981», λέει με παράπονο για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τελικά προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2003, όταν ήταν έγκυος στο 11ο παιδί. Σήμερα έχει 13 παιδιά εκ των οποίων τα 4 είναι ανήλικα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», η 50χρονη συγκλονίζει: «Έκανα λάθος το παραδέχομαι. Αλλά αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα το ξαναέκανα. Γιατί ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου με αξιοπρέπεια. Δεν έκλεψα από κανέναν, ούτε ζημίωσα κανέναν», τονίζει.

Η υπόθεση έχει πολλά κοινά σημεία με την ιστορία της καθαρίστριας από το Βόλο, για την οποία η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αθώωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η «Χιόνη» επιμένει με χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Κτηματολόγιο: Οι παγίδες στις δηλώσεις – Tα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σχετικές ειδήσεις