ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι και σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι και σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα
Αποκλεισμένοι δρόμοι και μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις προκάλεσε η «Ωκεανίδα»
EUROKINISSI

Καιρός ΤΩΡΑ | Κακοκαιρία | ΕιδήσειςΣοβαρά προβλήματα προκάλεσε το πρώτο «κύμα» της σφοδρής κακοκαιρίας «Ωκεανίδα», η οποία έπληξε το Σάββατο (23/02/2019) το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή (24/02/2019), με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.

Σφοδρή χιονοθύελλα στη Σαμοθράκη

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά. Το νέο κύμα κακοκαιρίας εισέβαλε στο νησί με θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στην Κεφαλονιά

Σε λευκό κλοιό βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου (23/02) το όρος Αίνος της Κεφαλονιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε δύο άτομα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στον Αίνο

Τα δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.

Πυκνό χιόνι και στην Λάρισα

Αποκλεισμένοι για πολλές ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο της Λάρισας.

Η ισχυρή χιονόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πινακίδα καταπλάκωσε φωτογράφο στο ΟΑΚΑ

Μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα, από αυτές που χρησιμοποιούνται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, παρασύρθηκε από τους ανέμους και προσγειώθηκε πάνω σε έναν φωτογράφο!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκαν το Σάββατο (23/02/2019), καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης.

Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου.

Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα -Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως στην Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν, εξάλλου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10. Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Τo πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. κυρώσεις πτήσεων στη Θεσσαλονίκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη Ροδόπη και την Ξάνθη τέθηκε σε ισχύ για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους - Ξάνθης.

Οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη την Ελλάδα

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί έως και τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και αρκετές ώρες και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση της «Ωκεανίδας» - Χιόνι και στα Βόρεια Προάστια της Αττικής

Παραλήρημα Τσελίκ κατά Ελλάδας - Κύπρου: «Μην κάνετε το λάθος, θα απαντήσουμε»

Κηδεία 24χρονου Εύζωνα: «Ράγισαν» καρδιές στην Πάτρα για το νεαρό παλικάρι

Σχετικές ειδήσεις