ΕΛΛΑΔΑ

«Φρένο» στην έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

«Φρένο» στην έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη
Σκοπός να μην εμποδίζει τη θέα προς τον ιερό βράχο
eurokinissi

Τρεις κινήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ανέγερση κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη

Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτηρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5.

Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας. Ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.

Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012. Τέλος, σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επιτρέπεται να ανεγερθούν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και κτήρια με ύψος που φτάνει ως και τα 33 μέτρα, σε ύψος που επιτρέπει κτήρια δέκα ορόφων, ενώ έως τώρα τα περισσότερα κτήρια στην περιοχή δεν ξεπερνούν τους έξι ορόφους.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές ώρες στην Κρήτη: Αγωνία για τον αγνοούμενο βοσκό – Βιβλική καταστροφή στο νησί

«Θρίλερ» στην υπόθεση Μελενικλή: Νεκροί όλοι στην παρέα του (pics)