ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτυρας κατηγορίας «αθωώνει» τον Π. Ψωμιάδη

Μάρτυρας κατηγορίας «αθωώνει» τον Π. Ψωμιάδη

«Ο Παύλος Ψωμιάδης δεν ήθελε να κοροϊδέψει αλλά να κερδίσει χρόνο» υποστήριξε στην κατάθεση του ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του προφυλακισμένου επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Ο μάρτυρας, επόπτης της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο Π. Ψωμιάδης – κατηγορούμενος για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος - εμφάνισε την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης με σκοπό να μην ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας.

«Θέλω να πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό έκανε προσπάθειες για να βρει χρήματα» συμπλήρωσε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος εκπροσωπείται στο δικαστήριο και δεν μετάγεται από τις φυλακές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα, πάντως, με το κατηγορητήριο, ο Π. Ψωμιάδης «γνώριζε πως θα προκαλούσε βλάβες στην περιούσια των ασφαλισμένων που θα κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά, καθόσον ήταν αρνητική η καθαρή θέση της εταιρείας και λόγω της αφερεγγυότητάς της δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων