ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτυρας κατηγορίας «αθωώνει» τον Π. Ψωμιάδη

Μάρτυρας κατηγορίας «αθωώνει» τον Π. Ψωμιάδη

«Ο Παύλος Ψωμιάδης δεν ήθελε να κοροϊδέψει αλλά να κερδίσει χρόνο» υποστήριξε στην κατάθεση του ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του προφυλακισμένου επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Ο μάρτυρας, επόπτης της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο Π. Ψωμιάδης – κατηγορούμενος για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος - εμφάνισε την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης με σκοπό να μην ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας.

«Θέλω να πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό έκανε προσπάθειες για να βρει χρήματα» συμπλήρωσε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος εκπροσωπείται στο δικαστήριο και δεν μετάγεται από τις φυλακές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα, πάντως, με το κατηγορητήριο, ο Π. Ψωμιάδης «γνώριζε πως θα προκαλούσε βλάβες στην περιούσια των ασφαλισμένων που θα κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά, καθόσον ήταν αρνητική η καθαρή θέση της εταιρείας και λόγω της αφερεγγυότητάς της δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».