ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Τουρίστες προσπάθησαν να φύγουν για Βιέννη με απολιθώματα στις αποσκευές τους (pics)

Μυτιλήνη: Τουρίστες προσπάθησαν να φύγουν για Βιέννη με απολιθώματα στις αποσκευές τους (pics)

Απολιθώματα, που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους της Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης, το περασμένο Σάββατο (15/6), κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό τη Βιέννη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στον έλεγχο των αποσκευών ατόμων τσεχικής υπηκοότητας, βρέθηκαν τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, 63 τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα από το κύμα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ανακριτικές ενέργειες με συνεχή ενημέρωση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τα απολιθώματα αυτά, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους της Μυτιλήνης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Μυτιλήνης ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.