ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος - Το «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Πέθανε ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος - Το «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Τελευταία τραγούδια του Θοδωρή Γραμμένου κυκλοφόρησαν το 2016

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός στιχουργός, Θοδωρής Γραμμένος.

Ο καλλιτέχνης, γεννήθηκε το 1941.

Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του μουσικού στερεώματος όπως τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος το 1990 ηχογράφησε έξι τραγούδια του.

Επίσης με τον Χρήστο Νικολόπουλο, με τον οποίο συνυπέγραψε έναν ολόκληρο δίσκο με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Χάρτινα δεσμά».

Τελευταία τραγούδια του Θοδωρή Γραμμένου κυκλοφόρησαν το 2016 σε μουσική του Θόδωρου Δερβενιώτη σε ένα cd με τίτλο «Το τραγούδι το δικό μας».

Ήταν δεκαπέντε ανέκδοτες μελωδίες του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη, πάνω στις οποίες μπήκαν στίχοι του Γραμμένου και τραγούδησαν οι Μάνος Παπαδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Κοντογιάννης, Σοφία Παπάζογλου και Σταύρος Αβράμογλου.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να αποχαιρετίσει το στιχουργό και συνεργάτη σου, με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook. «O λαϊκός ποιητής Θοδωρής Γραμμένος, του οποίου είχα την τύχη και την τιμή να τραγουδήσω τα τραγούδια του σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, έφυγε από κοντά μας πριν 2 ημέρες. Αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Θοδωρή καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων!!»

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Σχετικές ειδήσεις