ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Φωτογραφίες ΣΟΚ του δολοφόνου στο Facebook

Κρήτη: Φωτογραφίες ΣΟΚ του δολοφόνου στο Facebook

Ο νεαρός άνδρας, πάνω από όλα επιδίωκε την προσωπική προβολή, τον εντυπωσιασμό, τη γενική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, έστω και ψηφιακού.

Η ζωή του δεν διέφερε από εκείνη όλων των άλλων δραστήριων νέων. Μάλιστα, το προφίλ που ο ίδιος επιδίωκε να παρουσιάσει στον έξω κόσμο ήταν αυτό του υπερδραστήριου, πολυπράγμονα, καλού και αφοσιωμένου οικογενειάρχη, του ιδιαίτερου ανθρώπου με εντυπωσιακά ενδιαφέροντα. Και τα είχε καταφέρει …

Ο λόγος για τον 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, από το Μάλεμε, με πολύ έντονη παρουσία στα social media, ο οποίος χθες το απόγευμα φέρεται να ομολόγησε στις διωκτικές αρχές των Χανίων ότι είναι ο δράστης της αρπαγής και δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Ο νεαρός άνδρας, πάνω από όλα επιδίωκε την προσωπική προβολή, τον εντυπωσιασμό, τη γενική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, έστω και ψηφιακού. Η προσπάθειά του αυτή είχε αποδώσει καρπούς, γιατί είχε καταφέρει να είναι δημοφιλής. Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του You Tube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Πώς «πλάσαρε» τον εαυτό του; Η εικόνα που «έβγαζε προς τα έξω» παρά το χαμηλό μορφωτικό του επίπεδο ήταν εκείνη του δημοφιλούς, υπερδραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε πολύ τη φύση και τις άγριες ομορφιές της, τους κρυμμένους θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου, τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και φυσικά την οικογένειά του.

Η συνεχής παρουσία του στα social media περιλάμβανε σκηνές της καθημερινότητας με τη νεαρή σύζυγό του και τα δύο μωρά τους, εξορμήσεις στη φύση, διάφορες κατασκευές με tutorials τύπου «πώς να φτιάξεις ένα αλεξίπτωτο» και φυσικά πλήθος στιγμιότυπων από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συναντήσεις του με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες τους οποίους προφανώς προσέγγιζε – όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι νεαροί θαυμαστές – ζητώντας ένα ενσταντανέ που θα εξασφάλιζε likes, και σχόλια ενθουσιασμού από τους φίλους του, ψηφιακούς και μη.

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό προσπαθώντας να μιμηθεί τις πρακτικές των influencers ως εξής:

«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

Ο 27χρονος αγρότης, γιος ιερέα, παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια τη σύντροφό του και απέκτησε μαζί της δύο μωράκια. Έλκυε την καταγωγή από την Κίσαμο, ωστόσο ήταν μόνιμος κάτοικος Μάλεμε, όπου ζούσε και δραστηριοποιούνταν, και στη μοιραία περιοχή του Ξαμουδοχωρίου Πλατανιά, όπου βρέθηκε η σορός της αδικοχαμένης βιολόγου, διατηρούσε οικογενειακή περιουσία, την οποία επισκεπτόταν συχνά για να τη φροντίσει. Ήταν ένας από τους λίγους ντόπιους που γνώριζαν πάρα πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή και τα μυστικά της, όπως το δαιδαλώδες καταφύγιο των Ναζί από την περίοδο της Κατοχής, την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν ελάχιστοι μόνο περιηγητές, ορειβάτες και σπηλαιολόγοι.

Πηγή: cretapost

Σχετικές ειδήσεις