Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό στην Αντίπαρο: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Newsbomb

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο από τη συμπλοκή μεταξύ τουριστών και ενός αστυνομικού που σημειώθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στην Αντίπαρο. Το περιστατικό κατέγραψε ο γιος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς, που βρίσκεται στην εξοχική του κατοικία στο νησί.

Αιτία της συμπλοκής φέρεται να είναι ένα γκραφίτι στο κάστρο της Αντιπάρου και ο αστυνομικός που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το συμβάν προσπάθησε αρχικά να σταματήσει τη συμπλοκή. Στη συνέχεια όμως δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση και αντεπιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον έναν από τους τουρίστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη συμπεριφορά του αστυνομικού.

«Στην προσπάθειά μου να σταματήσω μια συμπλοκή αναμεσά σε δύο παρέες στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου, δέχτηκα απρόκλητη επίθεση πάρα το γεγονός ότι είχα γνωστοποιήσει την ιδιότητά μου. Μάλιστα, όταν ανέφερα πως είμαι αστυνομικός με εξύβρισε, ενώ μου επιτέθηκε με γροθιές στο λαιμό και στο πρόσωπο, σκίζοντάς μου την μπλούζα. Επειδή φοβήθηκα για τη ζωή μου αναγκάστηκα να τον ακινητοποιήσω», φέρεται να είπε στην κατάθεση του ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η πραγματική διάρκεια του βίντεο είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτό που έχει ανεβεί στο Instagram, ενώ ο αστυνομικός που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι επενέβη για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους, αλλά μόλις ανέφερε την ιδιότητα του, κάποιοι εξαγριώθηκαν και του επιτέθηκαν, γι' αυτό και εκείνος αντέδρασε.

Σημειώνεται ότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση από κανέναν για το επεισόδιο, αλλά όλα αυτά εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Σας παίρνουν τηλέφωνο από αυτό τον αριθμό; Μην απαντάτε, είναι απάτη