Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε αστυνομικό κλοιό οι πλατείες - Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων

Newsbomb

Επιχειρησιακά σχέδια επιτήρησης στις πλατείες της Αττικής έχει εκπονήσει η Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων διασποράς του κορονοϊού στην Αττική ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει σχέδιο για 48ωρο «σαφάρι» ελέγχων στις πλατείες της Αττικής. Σύμφωνα με το OΡΕΝ από το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες, ενώ υπάρχουν στατικές δυνάμεις στις πλατείες που χαρακτηρίζονται «κρίσιμες».

Αστυνομικοί πηγαίνουν σε σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Μάλιστα, από περιπολικά ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ προς τους πολίτες, σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο οποίο τονίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το πρόστιμο για παράβαση είναι 150 ευρώ. Ακόμη, αναφέρεται πως «όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο 10ήμερο έχουν επιβληθεί 73 πρόστιμα σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ υπήρξαν 243 παραβάσεις για μη τήρηση ωραρίου.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού παρατείνονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

«Βράζει» η Αττική με 207 κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι τα 207 από τα 460 νέα κρούσματα κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, εντοπίστηκαν στην Αττική, όπως έκανε γνωστό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκι για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική, τονίζοντας πως καταγράφονται συχνά περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, στην Ελλάδα αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Συγκεκριμένα είπε ότι προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 70 και τώρα είναι πάνω από 80.

Όπως επισήμανε, υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπέρ μετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι «ασθενής μηδέν» του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα