Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο της Αθήνας (pics-vid)

Newsbomb

Aπεργιακό μπλακ άουτ αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο συλλαλητήρια.

Στους δρόμους έχουν βγει, τόσο μαθητές, οι οποίοι λένε «όχι» στο «Νέο Σχολείο» και την Τράπεζα θεμάτων, όσο και εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας που αντιδρούν στην επιχειρούμενη πώληση των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων λιμανιών.

Οι μαθητές έδωσαν ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα, όπου παραμένουν έξω από τη Βουλή.

MATHITES2

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα (03/11/2014) οι μαθητές έχουν μπει στο χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων και πορείες σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη, 364 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, από 500 που ήταν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας- την πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων.
Χθες, Τετάρτη, (05/11/2014) η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων για τις καταλήψεις στα σχολεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.

Από τη μεριά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κρατά αποστάσεις από την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου δηλώνοντας ότι «δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελία να παρέμβει».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πλατεία Κλαυθμώνος

Το «παρών» στο ξεχωριστό συλλαλητήριο δίνουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σήμερα σε 24ωρη απεργία. Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι μέχρι και αυτή την ώρα.

KENTRO2

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη πώληση των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων λιμανιών.

Η απεργία πραγματοποιείται με αφορμή τη γενική συνέλευση του ΟΛΠ στις 11 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να επικυρωθεί ο λεγόμενος φιλικός διακανονισμός μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και της COSCO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΥΛΕ «η φωνή των εργαζομένων στα Λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των άλλων Λιμανιών θα φθάσει δυνατά και με αποφασιστικότητα στην Κυβέρνηση. Προασπιζόμαστε σταθερά και διαχρονικά τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις τις ΣΣΕ, τους Κανονισμούς Εργασίας και την απασχόληση με σταθερή εργασία».

Κλειστό το Κέντρο

Απροσπέλαστο είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας, με την κυκλοφορία των οχημάτων στους περιμετρικούς δρόμους από το Σύνταγμα να διακόπτεται σταδιακά.