Ροή Ειδήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Στο υπουργείο Παιδείας ξανά οι φοιτητές!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής, 21/11/14 έξω από το υπουργείο Παιδείας φοιτητές.

Για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ περιφρουρούν το Υπουργείο παιδείας, την ώρα που μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν έξω από αυτό διαμαρτυρία.

Οι αντιδράσεις των φοιτητών πάντως είναι ειρηνικές, αφού αρκούνται στα συνθήματα και την παρουσία τους εκεί. Το κάλεσμα έγινε από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτώντας τα ακόλουθα:

- Να φύγουν τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τις σχολές!

- Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!

- Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!

- Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτίρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία!

- Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος!

- Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία!

- Κανένας πρωτοετής από μεταγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο! Να πάρουν κάρτα σίτισης, βιβλία, να γραφτούν στα εργαστήρια!

- Να φύγουν οι εταιρίες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω οι εταιρείες security από τα ιδρύματα!

- Να προσληφθούν από το ίδιο το ίδρυμα οι απολυμένες καθαρίστριες του ΕΚΠΑ και όσο ακόμα προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται για να καθαρίσουν οι σχολές!

- Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο!

- Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

- Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751 ευρώ! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών! Να μη διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!

- Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ροή Ειδήσεων

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER