Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Ρωμανός: Δεν βρέθηκε λύση για το πρόβλημα

Newsbomb

«Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιώργος Ρωμανός, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

"Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα" δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνη.

"Μίλησα με τον πρωθυπουργό. Βρισκόταν εκεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν βρέθηκε μια λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρούν μια λύση", δηλωσε ο κ. Ρωμανός.

"Ζητάω να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης- εγώ μιλάω τώρα σαν πατέρας- να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση". Το παιδί μου θα συνεχίσει. Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ξέρει που βρίσκεται το δίκιο. Αυτή την στιγμή ο Νίκος είναι σε πολύ κρίσιμη φάση η υγεία του" συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ανέφερε: " Όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την κυβέρνηση".

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Ρωμανός εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου από την είσοδο της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β' και όχι από την κεντρική είσοδο της Ηρώδου Αττικού.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στον πατέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».

Παρών στη συνάντηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανό σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.
Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό πραγματοποιείται στον Άρειο Πάγο όπου κρίνεται η αναίρεση ή μη της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που είχε απορρίψει την αίτησή του για εκπαιδευτικές άδειες. Ο συνήγορός του Φρ. Ραγκούσης δήλωσε: "Δεσμεύομαι ηθικά και νομικά ότι ο Νίκος θα ασκήσει νόμιμα την άδειά του"