Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παρανάλωμα του πυρός το Πολεμικό Μουσείο - Ολοκληρωτική η καταστροφή (pics&vids)

Newsbomb

Αποκαρδιωτικές οι εικόνεςαπό τηνολοκληρωτικήκαταστροφή του κτηρίου - Εικόνα χάους στο κέντρο των Χανίων εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς

Υπό έλεγχο τέθηκε, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/07), η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτήριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Το μόνο που έμεινε όρθιο από τις φλόγες είναι το εξωτερικό του κτηρίου, η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκαν η οροφή και όλοι οι εσωτερικοί χώροι του, που ήταν κυρίως ξύλινες κατασκευές.

xania fwtia polemiko3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον χώρο του Μουσείου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Δείτε video στη gallery του Newsbomb.gr

Στο σημείο παραμένουν για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης 4 οχήματα και προσωπικό της πυροσβεστικής, ενώ το σημείο της οδού Τζανακάκη που περνά μπροστά από την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου έχει αποκοπεί κυκλοφοριακά από την αστυνομία από την αστυνομία.

Η είσοδος στο κατεστραμμένο κτήριο δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης τμημάτων της οροφής ενώ ενώπιον των Αρχών οδηγήθηκε χθες το βράδυ αλλοδαπός που είχε βρει κατάλυμα στο εσωτερικό του κτηρίου.

Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά διενεργείται ήδη προανάκριση.

Το χρονικό της καταστροφής

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής το ιστορικό κτήριο των ιταλικών στρατώνων στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο της πόλης το οποίο στο παρελθόν στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και η καταστροφή, όπως φαίνεται και στις εικόνες, είναι ολοκληρωτική.

Μάλιστα, τμήματα του κτηρίου κατέρρευσαν και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες στην ανατολική πτέρυγα του συγκροτήματος.

Εκτός από τη σωτηρία του κτηρίου, που όπως φάνηκε ήταν αδύνατη, μέλημα των πυροσβεστών ήταν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον κήπο και το πάρκο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά.

Οι πυκνοί καπνοί και οι φλόγες από την πυρκαγιά ήταν ορατοί από διάφορες περιοχές των Χανίων, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων ενώ οι δρόμοι περιμετρικά του κτηρίου έκλεισαν.

xania fwtia polemiko3

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μάχη της κατάσβεσης είχε ριχτεί όχι μόνο οι πυροσβέστες οι οποίοι βρίσκονταν σε υπηρεσία, αλλά και συνάδελφοί τους οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας και έσπευσαν να συνδράμουν.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ένα άτομο το οποίο επικαλέστηκε ότι έμενε μέσα στο κτήριο και ότι είχε δικά του πράγματα εκεί, επιχείρησε να μπει μέσα.

Οι πυροσβέστες με δυσκολία τον απέτρεψαν με αποτέλεσμα τη στιγμή που κατάφεραν να τον βγάλουν να τον προσαγάγει η αστυνομία.

Το ευτύχημα, σημειώνει το Flashnews.gr, είναι οτι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα και δεν υπήρχε άλλο ιστορικό υλικό, εκτός ίσως από ένα μικρό αρχείο το οποίο βρισκόταν στη νότια πλευρά του κτηρίου. Εκθέματα όμως δεν υπήρχαν, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Αν δείτε αυτό το e - mail ενημερώστε ΑΜΕΣΩΣ την Αστυνομία

Καναδάς: Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο με νεκρούς και τραυματίες (pics+vid)