ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του πλαφόν - Η πρώτη δικαίωση

ΙΣΑ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του πλαφόν - Η πρώτη δικαίωση

Η πρώτη δικαίωση γιατρού κατά του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν συνταγογράφησης είναι γεγονός, όπως ανακοινώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για όλο τον κλάδο να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα.

Ειδικότερα, σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του πλαφόν συνταγογράφησης, καλεί όλους τους γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, μέτρο το οποίο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος χαρακτήρισε ανθρωποκτόνο.

Μάλιστα, όπως ανακοινώνει ο ΙΣΑ, «μόλις κοινοποιήθηκε από το δικαστικό επιμελητή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων του ΙΣΑ κατά του ΕΟΠΥΥ για το όριο του πλαφόν συνταγογράφησης νεοεισερχόμενου αιτούντος μέλους του ΙΣΑ, μετά από αίτηση του ίδιου του γιατρού, και ενόψει της βασιμότητας και νομιμότητας του δικογράφου μας, ο ΕΟΠΥΥ συμμορφώθηκε με το αίτημά μας και αύξησε το πλαφόν συνταγογράφησής του».

Και συνεχίζει ο ΙΣΑ: «Σε αυτή τη μάχη κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ασθενών μας στη φαρμακευτική τους αγωγή, καλούμε όλους τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ να απευθύνονται στη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ για να προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα ώσπου ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να κατανοήσει τη σοβαρότητα του θέματος για τη Δημόσια Υγεία. Όσοι συνάδελφοι, έχουν υπερβεί το πλαφόν πριν το τέλος του μήνα, ή επίκειται να το υπερβούν, μπορούν να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα, προκείμενου η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Ενόψει της ως άνω εξέλιξης, ο ΙΣΑ καλεί όλα τα μέλη να στέλνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) τους ισχυρισμούς τους στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr, προκειμένου άμεσα να αποκατασταθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Απαράδεκτη η λογιστική πρακτική στην ιατρική λειτουργία

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης