ΥΓΕΙΑ

Πλαφόν Συνταγογράφησης: Μάχης συνέχεια στο ΣτΕ

Πλαφόν Συνταγογράφησης: Μάχης συνέχεια  στο ΣτΕ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επικεφαλής των δύο θεσμικών Ιατρικών οργάνων του ΠΙΣ και του ΙΣΑ για την σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση του ΣτΕ, όπου συνεχίζεται η εξέταση της αναστολής των αιτήσεων για το πλαφόν συνταγογράφησης που είχαν υποβάλει οι Σύλλογοι.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, κατά την πρώτη εξέταση του ζητήματος την περασμένη Πέμπτη, ζήτησε συμπληρωματικό υλικό και από τις δύο πλευρές (δηλαδή από τους γιατρούς καθώς και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να εξετάσει ακόμη πιο βαθιά το ζήτημα. Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια, αξίζει να σημειωθεί, που παρόντες στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ήταν τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός. Οι δύο άνδρες είναι πολύ πιθανόν να είναι παρόντες και σήμερα στις 10 το πρωί στο ΣτΕ.

Πλέον η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αυτό που επισημαίνουν με έμφαση οι γιατροί είναι το γεγονός ότι εκτιμούν πως όχι μόνο ο πρόεδρος του Συμβουλίου αλλά και όλη η ομάδα έχουν αναληφθεί την κατάσταση με το πλαφόν αλλά και τις διαρκείς μειώσεις.

Ο κ. Πατούλης υποστηρίζει ότι «το πλαφόν αυτό είναι πολύ πιο επαχθές σε σχέση με το προηγούμενο, κατ' επίφαση μόνο ηπιότερο, ενώ στερείται και πάλι επιστημονικού ερείσματος και τιμωρεί κάθε γιατρό ανεξάρτητα από τυχόν εξειδίκευσή του και τις ειδικότερες παθήσεις που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Παρακωλύει δε τους ιατρούς από την απρόσκοπτη άσκηση της ιατρικής καθότι βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία και δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση με την ατομική περίπτωση κάθε ιατρού».

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.