Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

O κυβερνητικός «πονοκέφαλος» για την ακρίβεια και τα σενάρια ανασχηματισμού

O κυβερνητικός «πονοκέφαλος» για την ακρίβεια και τα σενάρια ανασχηματισμού
Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν μία ουσιαστική κόπωση των πολιτών

Τα σχέδια του Μαξίμου για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το καλοκαίρι

Σε συναγερμό, μαθαίνω, πως έχουν τεθεί στην κυβέρνηση καθώς η ακρίβεια σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στη βενζίνη και το πετρέλαιο αλλά και οι υπερβολικά υψηλοί λογαριασμοί στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα στην κοινωνία.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν μία ουσιαστική κόπωση των πολιτών αν και η διαφορά παραμένει σε «ασφαλή», μέχρι σήμερα επίπεδα και στην κυβέρνηση αναζητούν μια λύση.

Πέραν των αριθμών πάντως αυτό που καταγράφεται σε επίπεδο κοινωνίας, είναι η απαίτηση των πολιτών η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα ουσιαστικά προβλήματα και να δώσει λύσεις. Καταγράφεται δηλαδή μια δυσφορία και μία αποσυσπείρωση η οποία κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.

Και αν από το Μαξίμου δηλώνουν πως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στηρίζοντας κυρίως τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δεν λείπει και η έντονη δυσφορία για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που δείχνουν να μην αφουγκράζονται τους πολίτες και κυρίως να μην ανταποκρίνονται στον προβληματισμό που υπάρχει.

Η γάτα πάντως μου αποκάλυψε πως ένας ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του Πρωθυπουργού, όχι γιατί παραμένει τόσο εντυπωσιασμένος από τη συνολική παρουσία της ομάδας μέσα στο γήπεδο αλλά, όπως καταλαβαίνω, κοιτάει προς τον πάγκο και δεν βλέπει τίποτα το συγκλονιστικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμείνει στη θέση του για εκλογές τον Μάιο του 2023 τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα προχωρήσει κάποια στιγμή σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα μετά το καλοκαίρι.

Περίοδο όπου στην κυβέρνηση θεωρούν ή τουλάχιστον ελπίζουν πως θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση στην Ουκρανία , θα έχει έρθει μία κανονικότητα στην αγορά, θα έχει κοπάσει η πανδημία και θα δρέπουμε τους καρπούς από μια πολύ καλή τουριστική περίοδο.

Κάπου εκεί στο φθινόπωρο πιστεύω πως μπορεί να ξεκινήσει και πάλι μια συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, σενάριο που πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διαψεύδει. Αλλά όπως γνωρίζουμε πολύ καλά στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ «ποτέ».