Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Το σχέδιο Μητσοτάκη αν βγει πρώτος - Ο ρόλος Ανδρουλάκη και οι δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2023: Το σχέδιο Μητσοτάκη αν βγει πρώτος - Ο ρόλος Ανδρουλάκη και οι δημοσκοπήσεις
Intime / φωτογραφία αρχείου

Επιβεβαιώνονται εκείνοι που θεωρούσαν πως η υπόθεση των επισυνδέσεων δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οδεύοντας προς τις εκλογές να σας πω πως η γάτα είναι πλέον πεπεισμένη πως και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσει να επισκέπτεται τον φίλο της τον Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το μόνο που δεν είναι σίγουρη είναι αν θα συνεχίσουν να τον βγάζουν βόλτα τον φίλο της στον εθνικό κήπο οι ίδιοι που τον βγάζουν και σήμερα, καθώς - όπως μου λέει - ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αλλάξει πολλά πράγματα και μέσα και έξω από το Μαξίμου.

Για αυτά θα σας έχω ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες, να σας πω μόνο πως στόχος του Μητσοτάκη είναι η επόμενη κυβέρνηση να έχει και λιγότερα υπουργεία και λιγότερο κόσμο. Εγώ θα περιμένω να το δω βέβαια γιατί έχω βαρεθεί εδώ και χρόνια να ακούω για μικρό και ευέλικτο κράτος…

Στα προεκλογικά τώρα σύμφωνα με τη γάτα στο Μαξίμου επιβεβαιώνονται εκείνοι που θεωρούσαν πως η υπόθεση των επισυνδέσεων δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το θέμα έχει τελείως ξεφουσκώσει, παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να το κρατήσει στην επικαιρότητα ενώ και στο ΠΑΣΟΚ ουδόλως ασχολήθηκαν σοβαρά, αν και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν.

Μάλιστα, επιβεβαιώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε ποντάρει από την αρχή στο μέτωπο της οικονομίας, δίνοντας …τα ρέστα του. Σε αυτή βέβαια τον βοήθησε και η στρατηγική Τσίπρα αλλά και η έλειψη στρατηγικής από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Και για να σταθώ λίγο στα του ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ πληθαίνουν εκείνα τα στελέχη που εκτιμούν πως ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι αυτός που θα χτυπά την πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου για μια ενδεχόμενη συνεργασία.

Για το τι θα του απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νωρίς ακόμα να σας το πω, εκτιμώ όμως πως σε αυτό θα παίξει ρόλο και το ποσοστό που θα έχει συγκεντρώσει η ΝΔ στον πρώτο γύρο. Με ένα περιποιημένο 33 νομίζω πως στο ΠΑΣΟΚ θα περιμένουν στην πόρτα και κανείς δεν θα τους ανοίγει. Όπως μου λέει και η γάτα πάντως, στη ΝΔ δεν σκέφτονται καν το σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ καθώς και να πραγματοποιηθεί ο αρραβώνας δεν θα βγαίνουν τα κουκιά, ενώ εκτιμούν πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχουν να χειριστούν τεράστια εσωκομματικά ζητήματα την επομένη της πρώτης Κυριακής. Με απλά λόγια, η γάτα δεν θεωρεί πως οι εκλογές θα είναι περίπατος, πιστεύει όμως με αυτά που ακούει και βλέπει στους διαδρόμους πως οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευθούν.