ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής (06/01) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρος αύριο Δευτέρα (07-01-2019) και την Τρίτη (08-01-2019), με κύρια χαρακτηριστικα τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικά:

Α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα (07-01-2019) και την Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν απο το μεσημέρι της Δευτέρας (07-01-2019) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας (07-01-2019) στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη (08-01-2019) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τετάρτη (09-01-2019) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού απο τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

-19 στην Πτολεμαΐδα τα Θεοφάνεια

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των Θεοφανείων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές, με την χαμηλότερη θερμοκρασία στην Πτολεμαϊδα -19.1 βαθμούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

WEB daily min temp 0601

Σημειώνεται ότι σε 40 σταθμούς του δικτύου του Αστεροσκοπείου η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη των -10 βαθμών.

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε αρκετές ακόμη περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών: Καρδίτσα -16.3°C, Βαμβακού Φαρσάλων -16.1°C, Ορεστιάδα -14.3°C, Ελασσόνα -14.2°C, Διδυμότειχο και Λαγκαδάς Θεσ/νίκης -13.6°C, Κοζάνη -13.3°C, Ιωάννινα -12.6°C.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Καλλιάνος: Η ώρα του χιονιά για την Αθήνα – Πού και πότε θα το στρώσει

«Άδεια» από καύσιμα τα τουρκικά μαχητικά: Φόβοι για αυτομόληση των πιλότων