ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Χειμωνιάτικη η Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Πού και πότε θα χιονίσει

Καιρός τώρα: Χειμωνιάτικη η Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Πού και πότε θα χιονίσει
In Τime

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Ψυχρές αέριες μάζες έρχονται από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης - Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα παρουσιάσει σημαντική πτώση - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο (7/12), καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός σήμερα

Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά, τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

Δείτε την τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη NASA

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ σε ορεινές, κατά διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα ενισχυθούν και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

ΠΕΜΠΤΗ 5/12

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.