ΚΑΙΡΟΣ

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής του Ιανού - Ψυχρότερο το Ιόνιο μετά το πέρασμά του

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής του Ιανού - Ψυχρότερο το Ιόνιο μετά το πέρασμά του

Kακοκαιρίας «Ιανός»: Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που γνωστοποίησε το Meteo.

Ο Ιανός... σάρωσε την Ελλάδα έχοντας στοιχίσειτη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται από το meteo.gr επικαιροποιημένα τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης του Ιανού κατά το διάστημα Πέμπτη 17/09 έως Κυριακή 20/09, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που μας παρέχουν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι σημαντική ήταν επίδραση του ΙΑΝΟΥ στις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στο Ιόνιο, και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου βρέθηκε κατά τη φάση της μεγαλύτερης ισχύος του. Στους χάρτες που ακολουθούν επισημαίνονται σε κύκλο οι περιοχές όπου μεταξύ 15/09 και 20/09 οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας υποχώρησαν έως και κατά 3 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για:

  • επένδυση σε μετρητικές υποδομές και ολοκλήρωσή τους σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
  • επέκταση του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών για την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας κακοκαιρίας και την εκτίμηση της πραγματικής της έντασης.
  • ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου μετεωρολογικών ραντάρ για την λεπτομερή παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, κάτι που θα βελτιώσει τον χρόνο αντίδρασης και προειδοποίησης για ακραία φαινόμενα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σχολεία: Δείτε ποια θα είναι κλειστά τις επόμενες μέρες