ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χιόνια
Intime News

Ποιες περιοχές «σαρώνει» η κακοκαιρία από το πρωί της Δευτέρας (4/1)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση του ψυχρού μετώπου από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/01), με σφοδρές βροχές στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Ενδεικτικά, αναφέρεται σύμφωνα με το meteo.gr ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 04/01, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν.

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα).

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης
και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Η κακοκαιρία «χτυπά» τη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή κακοκαιρία «σαρώνει» αυτήν την ώρα τη Θεσσαλονίκη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Από νωρίς το πρωί η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με τον ουρανό μάλιστα να έχει σκοτεινιάσει από τα πυκνά μαύρα σύννεφα που έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Στην ανατολική πλευρά, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι εν μέσω κακοκαιρίας προκειμένου να καλυφθούν από την δυνατή βροχόπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί είχαν ενημερώσει τα προηγούμενα 24ωρα για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το πρωί, με την Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δίνει συμβουλές με ανακοίνωσή της για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία.

Πηγή: thesstoday

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης