ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία - Θεσσαλονίκη: Σταμάτησε η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές - Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Κακοκαιρία - Θεσσαλονίκη: Σταμάτησε η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές - Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
IN TIME

Σταμάτησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται δίχως σοβαρά προβλήματα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όσους κινούνται στα βόρεια ορεινά.

Κλειστές θα παραμείνουν οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου και Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι «είναι σε επιφυλακή ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

«Θα συνεχιστεί η ρίψη άλατος μέχρι της 12:00 τα μεσάνυχτα» υπογράμμισε ο κ. Στεργιάδης και διευκρίνισε ότι «από τις πρώτες πρωινές ώρες θα βγουν στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα και θα συνεχιστεί η ρίψη άλατος μέχρι και τη Δευτέρα, όποτε αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να σημειωθεί βελτίωση των καιρικών συνθηκών».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχειρησιακή δράση του δήμου Παύλου Μελά, ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία, να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Ευκαρπίας, Σταυρούπολης, Πολίχνης και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Πρώτη προτεραιότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, όπως επισημαίνεται, είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στα τρία νοσοκομεία που εδρεύουν στα όρια του δήμου (Παπαγεωργίου, 424 ΓΣΝΕ, ΨΝΘ). Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του δήμου, τα τεστ κορονοϊού της Κυριακής 17 Ιανουαρίου (4η και τελευταία ημέρα των ελέγχων) αναβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, λόγω ψύχους και δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Αδαμόπουλος από την Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου