ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται δριμύ ψύχος και φέρνει χιόνια από το Σάββατο

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται δριμύ ψύχος και φέρνει χιόνια από το Σάββατο

«Κλειδώνουν» τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες – Τα τελευταία δεδομένα

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού, κ. Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος από το Σάββατο και πρώτος απ’ όλους είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο επέλασης σφοδρής κακοκαιρίας από τη χώρα μας το διάστημα 15 – 20 Φεβρουαρίου, συνεχίζει να είναι προσεχτικός, δίνοντας ωστόσο λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσεις η κακοκαιρία και από πού.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως θα προκύψει από την Παρασκευή, μα κυρίως το Σαββατοκύριακο, εντυπωσιακότατη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία συνδυαζόμενη με τον ερχομό ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία, ενδέχεται να προκαλέσει πυκνές χιονοπτώσεις.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει πως είναι πιθανό να χιονίσει ακόμη και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων το Σάββατο, ενώ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την Κυριακή και τη Δευτέρα, αφού τα προγνωστικά μοντέλα δεν συμφωνούν ακόμα απόλυτα, αναφορικά με τις περιοχές που θα δουν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Μέχρι αύριο το απόγευμα πιθανότατα θα έχει ξεκαθαρίσει η πορεία του βαρομετρικού και θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Επιμένουμε να αναφερόμαστε καθημερινά στο συγκεκριμένο σύστημα, διότι αν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων τότε θα μιλάμε την επόμενη εβδομάδα για ιστορικό χιονιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Τόσο θα διαρκέσει το lockdown - Παραμένει η τακτική του «ακορντεόν»