ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Infographic Newsbomb.gr : Οι σφοδρότερες κακοκαιρίες στην Αττική τα τελευταία 100 χρόνια

Καιρός – Infographic Newsbomb.gr : Οι σφοδρότερες κακοκαιρίες στην Αττική τα τελευταία 100 χρόνια

Πότε έπεσε το περισσότερο χιόνι στην πρωτεύουσα, ποια είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί και πόσες διήρκεσαν τα έντονα φαινόμενα.

Με αφορμή την τελευταία πιθανότατα ισχυρή κακοκαιρία του φετινού χειμώνα, το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα επεισόδια χιονόπτωσης στην Αττική τα τελευταία 100 χρόνια.

Στο Infographic του Newsbomb.gr παρουσιάζονται αναλυτικά τόσο τα ύψη χιονόστρωσης, όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες και η διάρκεια των φαινομένων.

Το σημαντικότερο επεισόδιο χιονόπτωσης στο Λεκανοπέδιο σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 1911, όταν το ύψος χιονόστρωσης είχε φτάσει το ενάμισι μέτρο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η πλειοψηφία των σημαντικότερων επεισοδίων χιονόπτωσης στην Αττική έχουν σημειωθεί το μήνα Φεβρουάριο.

Πριν την σφοδρότατη κακοκαιρία «Μήδεια» που εκδηλώθηκε στην Αττική από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2021, το πιο πρόσφατο επεισόδιο σημαντικής χιονόπτωσης στην Αθήνα ήταν στις 17-18 Φεβρουαρίου 2008, όταν είχαν πέσει 20 εκατοστά χιονιού.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τα τελευταία 100 χρόνια στην Αττική είναι οι μείον 5,7 βαθμοί στις 14-15 Φεβρουαρίου 1934, ενώ και στο χιονιά του Φεβρουαρίου του 2008 το θερμόμετρο είχε πέσει στους μείον 5 βαθμούς.

Οι μεγαλύτερης διάρκειας χιονοπτώσεις έχουν καταγραφεί το Φεβρουάριο 1934, Ιανουάριο 1964 και Ιανουάριο 2002 (από 48 ώρες και στις τρεις περιπτώσεις), ενώ σε διάρκεια κακοκαιρίας την πρωτιά έχουν το 1929, το 1942 και το 1987.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ INFOGRAPHIC ΤΟΥ NEWSBOMB.GR:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός on air στον ΣΚΑΪ: Ο Λουράντος έδιωξε το συνεργείο από το φαρμακείο του