ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη - «Τα χιόνια θα πολιορκήσουν και την Αττική»

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη - «Τα χιόνια θα πολιορκήσουν και την Αττική»
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Καιρός τώρα: Το κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει τις τελευταίες ώρες θα επηρεάσει και την Αττική με χιόνια ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «αν αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή μας απασχολούσε μερικές εβδομάδες νωρίτερα, τότε ίσως μιλούσαμε για νέο ιστορικό χιονιά στο νομό Αττικής».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook «ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Ειδικά, δε, για την 25η Μαρτίου ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι «οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα βορειοανατολικά με χαμηλές εντάσεις και αναμένεται να ενταθούν καθώς θα περάσουν μέσα από το Αιγαίο για να επηρεάσουν Εύβοια, Αττικοβοιωτία και βορειοανατολική Πελοπόννησο όπως επίσης και την Κρήτη σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Με τις πολικές αέριες μάζες να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια όπως αποτυπώνεται και στον πρώτο μας χάρτη, εξελίσσεται σταδιακά το πρώτο μέρος αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά που τείνει να λάβει τα πρωτεία για το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη για τα τελευταία πολλά χρόνια.

Στον δεύτερο χάρτη μας επισημαίνουμε περιοχές όπου τις επόμενες ώρες ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και οι οποίες αφορούν κυρίως κεντρικά και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας.

Αύριο τώρα (σ.σ. σήμερα Τετάρτη) και καθώς θα πηγαίνουμε χρονικά προς το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση. Στη συνέχεια όμως και όπως μπορούμε να δούμε στον τρίτο μας χάρτη πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά.

Στον τέταρτο χάρτη μας αποτυπώνεται η εξέλιξη των χιονοπτώσεων από αύριο το απόγευμα (σ.σ. το απόγευμα της Τετάρτης) αλλά και ανήμερα της εθνικής μας εορτής.
Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα βορειοανατολικά με χαμηλές εντάσεις και αναμένεται να ενταθούν καθώς θα περάσουν μέσα από το Αιγαίο για να επηρεάσουν Εύβοια, Αττικοβοιωτία και βορειοανατολική Πελοπόννησο όπως επίσης και την Κρήτη σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη τα χιόνια θα πολιορκήσουν και την Αττική όπου χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια προάστια ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δεν θα ήταν έκπληξη να βλέπαμε τα χιόνια να κατεβαίνανε και σε πιο κεντρικές περιοχές του νομού μιας και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ατμόσφαιρα εμφανίζεται ιδιαίτερα ψυχρή και ασταθής για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Δεδομένου όμως ότι βρισκόμαστε ήδη στην Άνοιξη αυτό ίσως περιορίσει την δράση του χιονιά στα βόρεια τμήματα του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή μας απασχολούσε μερικές εβδομάδες νωρίτερα, τότε ίσως μιλούσαμε για νέο ιστορικό χιονιά στο νομό Αττικής.
Καλή συνέχεια φίλες και φίλοι μου!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα