ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα - Καύσωνας με 40άρια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα - Καύσωνας με 40άρια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της χώρας, καθώς για τις επόμενες πέντε ημέρες το θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη.

Σε τροχιά καύσωνα μπαίνει η χώρα τα επόμενα 24ωρα, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία θα φτάνει στους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, όμως λόγω της σκόνης από την Αφρική και της υγρασίας η κατάσταση θα είναι αποπνικτική, ενώ ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες.

«Τα μισά προγνωστικά μοντέλα θέλουν να τελειώνει ο καύσωνας τη Δευτέρα, όμως τα άλλα μισά δείχνουν ότι μπορεί να παραταθεί η περίοδος του καύσωνα μέχρι τα μισά της εβδομάδας» συμπλήρωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε το βίντεο:

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ αναφορικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες στην οποία αναφέρει:

«Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη (24-06-2021) έως και την Κυριακή (27-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης - Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη (24-06-2021) και την Παρασκευή (25-06-2021) θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο (26-06-2021) και την Κυριακή (27-06-2021) τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Αγωνία για τον Μητροπολίτη Κηφισίας - Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του