ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Αρναούτογλου: Έρχεται «τσουχτερό» κρύο το Σαββατοκύριακο

Καιρός-Αρναούτογλου: Έρχεται «τσουχτερό» κρύο το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi

Καιρός: Πέφτουν οι άνεμοι τις επόμενες δύο ημέρες όμως από το Σαββατοκύριακο το κρύο εντείνεται σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Μπορεί οι άνεμοι να πέφτουν το επόμενο 24ωρο όμως από το βράδυ της Πέμπτης 02/02 θα επικρατήσει «τσουχτερό κρύο», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα αύριο ο Φεβρουάριος μπαίνει με σύννεφα σε Λήμνο, Σποράδος, νότια Εύβοια και Ανατολική Αττική, ενώ μπόρες θα δούμε σε Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα ανοίγει σταδιακά στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική το πρωί θα υπάρχουν συννεφιές στα ανατολικά τμήματα ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη πόλη λίγες θα είναι οι συννεφιές και όσο πιο δυτικά τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ μέχρι το μεσημέρι ηλιοφάνεια θα επικρατήσει παντού. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, σχετικά ενισχυμένοι στην ανατολική Αττική όπου μπορεί να φτάσουν και τα 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 5 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν από το πρωί ηλιοφάνεια με καλή διαύγεια και ορατότητα, και τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά με λίγες αραιές συννεφιές.

Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί το πρωί μόνο θα αγγίζουν τα 6 με 7 μποφόρ στα ανοιχτά τμήματα του Θερμαϊκού, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας από τα βόρεια και θα κάνουν το κρύο ακόμα πιο έντονο.