ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σήμερα η δυσκολότερη μέρα της κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν προβλήματα

Καιρός
In Time

Καιρός: Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Η χειμωνιάτικη «εισβολή» του καιρού θα συνεχιστεί και σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε αρκετές περιοχές, ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης (28/3) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά. Ήπειρος, δυτική Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου θα δουν μπόρες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά σε υψόμετρο 600 μέτρων. Τα χιόνια θα εντοπίζονται πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα στα ορεινά της δυτική Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός θα ανοίξει στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Στερεά, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Περάσματα με μπόρες θα έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές, ενώ χιόνια αναμένονται πάνω από τα 600 μέτρα.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο. Σημειώνεται πως στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ. Όσο για την θερμοκρασία, θα παρουσιάσει αισθητότατη πτώση από βορά προς νότο και λόγω των ισχυρών ανέμων η αίσθηση του κρύου θα ακόμη μεγαλύτερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη 28 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 7, βαθμιαία 7 με 8 και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-03-2023
Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα δυτικά θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-03-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-03-2023
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.