ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και αύριο, Κυριακή - Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και αύριο, Κυριακή - Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Η θερμοκρασία ανεβαίνει κυρίως στα δυτικά στα μέσα της εβδομάδας.

Το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για αύριο Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλο

Παράλληλα, λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες αναμένονται το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Επίσης, το σκηνικό του καιρού έως και την επόμενη Πέμπτη θα παραμείνει χωρίς αλλαγές, με το μελτέμι λίγο να εξασθενεί, θα παραμένει όμως στα 5 με 6 μποφόρ. Θα ανέβει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή:

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και την Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ αρχικά βόρειοι και το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.