ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια

Αλλάζει ο καιρός και οι μετεωρολόγοι μιλούν για χιόνια 

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή και σύντομα θα έχουμε τα πρώτα χιόνια, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι. Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, μιλά για αισθητή αλλά πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς ενώ αναμένεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Ροδόπη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρεται στην αλλαγή καιρού, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Θα έρθουν και τα έκτακτα δελτία», για να προσθέσει ότι από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι βροχές κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Aplha, Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε: «Ιδανικός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή. Οργανώστε τις εξωτερικές δουλειές σας , κάντε βόλτες, ταξιδέψτε, πλύντε το αμάξι σας, βάλτε πλυντήριο, αθληθείτε σε εξωτερικούς χώρους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ωστόσο στην πρόγνωση του καιρού που ακολουθεί προβλέπει απότομη αλλαγή του σκηνικού που θα επηρεάσει πολλές περιοχές.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Πρόβα χειμώνα» ο καιρός το Σαββατοκύριακο

«Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, ενώ “πρόβα χειμώνα” θα κάνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και τα πρώτα χιόνια σε βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σύντομη όμως και αυτή η μεταβολή», γράφει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.