ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό με νοτιάδες και καταιγίδες – Νέος γύρος βροχοπτώσεων από το Σάββατο

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό με νοτιάδες και καταιγίδες – Νέος γύρος βροχοπτώσεων από το Σάββατο

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα και τις επόμενες ημέρες από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Βροχερό αναμένεται σήμερα το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας με καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και στην Αθήνα με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο λίγες καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το επόμενο καιρικό σύστημα που θα περάσει σχεδόν από όλες τις περιοχές της χώρας θα είναι το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, όταν θα περάσει, θα ακολουθήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του Φθινοπώρου, θα είναι όμως μια εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα νότια και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί . Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η δίκη του - Το μήνυμα Παπασταύρου

Κυκλοφορία: Στα «κόκκινα» το Λεκανοπέδιο - Οι δρόμοι που πρέπει να αποφύγετε

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο περιστατικό - ΙΧ μπήκε ανάποδα στην Τσιμισκή