ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Αρναούτογλου: Ασθενείς βροχές την Παρασκευή, καλοκαιρία τα Χριστούγεννα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ασθενείς βροχές την Παρασκευή, καλοκαιρία τα Χριστούγεννα
INTIME.

«Ανοιξιάτικες» θερμοκρασίες αναμένονται τα Χριστούγεννα.

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με συννεφιές που –κατά τόπους– θα πυκνώνουν και θα δώσουν κάποιες πρόσκαιρες και εξασθενημένες βροχές κυρίως στα δυτικά, στα ανατολικά νησιωτικά και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα, τα σύννεφα θα αρχίσουν να υποχωρούν και το βράδυ, θα επικρατήσει σχεδόν παντού ξαστεριά.

Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 5 – 6 μποφόρ, ενώ, στη νότια νησιωτική χώρα θα είναι πιο ενισχυμένοι, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φθάσει στα πεδινά τους 17℃. Στη βορειοανατολική Ελλάδα, θα επικρατήσουν πιο κρύες συνθήκες με τις θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 9℃.

Στην Αττική, θα υπάρξει κατά διαστήματα αρκετή συννεφιά, η οποία όμως θα διαλύεται όσο βαδίζουμε προς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4 με 5 –τοπικά και 6– μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7℃ με 16℃.

Στη Κεντρική Μακεδονία, τις πρωινές ώρες θα έχουμε σύννεφα κατά διαστήματα αυξημένα, τα οποία ίσως δώσουν κάποιες τοπικές πρόσκαιρες βροχές. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα αρχίσει να «ανοίγει» και οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 – 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3℃ με 14℃.

Το Σαββατοκύριακο και τα Χριστούγεννα θα κυλήσουν με αρκετή ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και εξασθενημένους ανέμους στις περισσότερες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις