ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά: Ανατροπή στην εκπνοή... του 2023

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά: Ανατροπή στην εκπνοή... του 2023

Το 2023 φεύγει με καλό καιρό αλλά κάνει την ανατροπή στο καλωσόρισμα του 2024 - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καλές καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα στη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, με τις θερμοκρασίες να είναι σχετικά υψηλές για την εποχή. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ενώ παγετός κατά τόπους υπάρχει στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ήπιος τις επόμενες ημέρες με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές και ο καιρός του ανεστραμμένου «Π» θα επικρατεί παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, που σημαίνει λίγες βροχές προς τα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγίωτη Γιαννόπουλο, από το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται μια πρώτη αλλαγή του καιρού, με βροχές στο νότιο Αιγαίο. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια της χώρας (δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), με νοτιάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης. Οι νεφώσεις θα είναι πιο αραιές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πιο πυκνές στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου παροδικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Πρωτοχρονιά, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα θα υπάρξουν αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο. Στη Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.